Nieuwbouwzondag - zon. 28 april – Energieneutrale woning te Opwijk. Maak kennis met de gekende bouwkwaliteit van 3bouw. Bezoek vrijblijvend deze woning. Meer info hier.
3bouw wand 2

Onze 3bouw houtskeletbouw wand

Met onze vernieuwde wandopbouw zorgen wij voor een ideale mix van traditie en vernieuwing. Het concept achter onze wand heeft door de jaren heen reeds zijn duurzaamheid en degelijkheid ruimschoots bewezen.

Door toevoeging van extra en zorgvuldig geplaatste isolatie bereiken wij nu een U-waarde van 0.16 W/m²K wat onze wand één van de best geïsoleerde op de markt maakt. In totaal plaatsen wij24cm rotswol waarvan 14cm in de houtskeletwand en 10cm in de spouw. Deze doorgedreven isolatie maakt dat het dauwpunt in de spouw komt te liggen waardoor er geen condensatie kan optreden binnen het houtskelet.

De spouwisolatie wordt naadloos aangesloten op een isolatieplaat die onder het maaiveld geplaatst wordt om ook koudebruggen van onderuit te vermijden. Door 12cm gespoten PUR als vloerisolatie en 24cm isolatie boven het beschermd volume verzorgen wij een geheel dat volledig rondom uitzonderlijk goed geïsoleerd is.

Inspiratieboek aanvragen