3bouw Houtskeletbouw Inspiratieboek2020 3

Blijven dromen...

Het 3bouw-team wenst iedereen veel sterkte toe in deze moeilijke en vreemde tijden. Niets is er belangrijker dan  gezondheid, zorg daarom goed voor jezelf en voor anderen ! Samen met jullie hopen wij dat dit zo snel mogelijk voorbij zal zijn en dat ieder deze periode gezond en wel achter zich kan laten.  

3bouw volgt strikt de veiligheidsvoorschriften, die uitgevaardigd zijn door de regering, maar dat wil niet betekenen dat Corona ons knock-out gemept heeft. Integendeel!

Droomt u van een eigen woning in de nabije of de verre toekomst, aarzel niet en vraag nu geheel vrijblijvend ons inspiratieboek aan. Wij staan paraat en sturen u per kerende ons dikke (200 blz.) inspiratieboek, vol met bouwplannen, foto’s en prijzen, toe. Aansluitend staan onze bouwconsulenten klaar om al uw mogelijke vragen telefonisch te beantwoorden. Twijfel niet, samen kunnen wij onze tijd reeds nuttig besteden en trachten uw bouwdromen te verwezenlijken. 

PS: het 3bouw-team wenst zijn grenzeloos respect te betuigen voor ALLE mensen die momenteel onze gezondheid bewaken en ALLEN die onze maatschappij draaiende houden. 

 

Vraag hier uw inspiratieboek gratis aan

Contacteer onze bouwconsulenten, steeds tot uw dienst.

Raoul Coeck
Raoul Coeck
3bouwconsulent
0475 51 37 70
Marc Vermote
Marc Vermote
3bouwconsulent
0472 90 34 44
Dieter Van Belle
Dieter Van Belle
3bouwconsulent
0499 94 92 47
Thomas Coeck
Thomas Coeck
3bouwconsulent
0473 51 08 32

Bent u ook op zoek naar een energiebesparende houtskeletbouw BEN-woning die wordt gekenmerkt door duurzaamheid, energiebesparende technieken, een zeer laag E-peil én haar milieuvriendelijkheid? Een huis dat comfort biedt, maar ook zeer snel kan worden gebouwd en opgeleverd? Ga dan voor houtskeletbouw van 3bouw. Onze bouwmethodes en gehanteerde technieken voldoen vandaag al aan alle hedendaagse en toekomstige vereisten en normen.

 

Schrijf je nu in voor onze volgende infoavond

Don. 30 april - Herenthout

3bouw Houtskeletbouw 2019 06 3

3bouw inspiratieboek
Volledig gratis, heel eenvoudig en binnen enkele dagen bij u in de 
brievenbus! 

200 pg. tjokvol bouwplannen, BEN-woningen, tips & tricks, de voordelen van houtskeletbouw, richtprijzen, interviews, fotoreportages,...

Vraag je nu inspiratieboek aan!

Houtskeletbouw: wat houdt het precies in?

3bouw Houtskeletbouw

De huidige houtskeletbouw is een meer ontwikkelde vorm van de eeuwenoude vakwerkhuizen en de Scandinavische pionierswoningen. De binnenconstructie bestaat uit verticale, droge en gekalibreerde houten steunstijlen die om de 36 cm geplaatst zijn. Het hout is van de allerbeste kwaliteit en wordt aangevoerd vanuit de Scandinavische heraanplantbossen. Houtskeletbouw combineert aldus de uitstekende draagkrachtige en isolerende eigenschappen van hout en een onnavolgbare doorgedreven isolatie. De ruimte tussen de verticale steunstijlen is dus bruikbaar om een dikke isolatielaag aan te brengen. Bovendien is deze houtskeletconstructie ook perfect koudebrugvrij te houden door het aanbrengen van een spouwisolatie tegen de houtskeletstructuur (tezamen 140 en 100 mm = 240 mm isolatiedikte). Dankzij de doorgedreven isolatie bespaart u sowieso permanent op uw energiefactuur.

Houtskelet biedt het voordeel dat het bouwproces veel minder lang duurt dan bij de “traditionele” bouwwijze. Dankzij een goede voorbereiding zorgt 3bouw voor een supersnelle afwerking. We zijn minder afhankelijk van de weersomstandigheden waardoor de bouwtijd uiteraard enorm wordt ingekort. Omwille van de droge bouwmethode is het mogelijk de woning meteen te schilderen. Daarenboven kan de woning onmiddellijk betrokken worden.

Onze bouwmethode kan, buiten het voordeel van een extreem laag energieverbruik, perfect op uw woon- en leefbehoeften worden afgestemd, zowel naar ontwerp, uitvoering en afwerking.

Download PDF 3bouw-wand

Efficiëntere bouwprocessen

Houtskeletbouw biedt u de kans om uw bouwprocessen sneller te laten verlopen. Sterker nog, dit proces gaat heel wat sneller in vergelijking met 'traditionele' bouwmethoden. En niet te vergeten: 3bouw zweert bij een vlekkeloze en snelle afwerking zonder toe te moeten geven aan kwaliteit. Dat kunnen we dan ook mogelijk maken door het feit dat wij niet bepaald afhankelijk zijn van het weer. En zo wordt de bouwduurtijd aanzienlijk ingekort.

PS: Wij kunnen woning perfect afstemmen op al uw woon- en leefnoden.

Waarom bouwen met 3bouw-houtskeletbouw?

Energiezuinig

Een houtskeletbouwwoning is makkelijk te isoleren. Een dikke isolatielaag Rockwool van 140 mm wordt aangebracht tussen de houten steunstijlen. Door deze isolatie beschikt de woning over een zeer lage thermische inertie en warmt ze zeer snel op. Tevens wordt de ganse woning in de spouwruimte nog eens ingepakt met een ademende spouwplaat van 100 mm dikte, zodat koudebruggen worden uitgesloten. De doorgedreven isolatie laat u aanzienlijk besparen op uw energiefactuur. Het K-peil van onze woningen bevindt zich rond of lager dan het K-peil van een lage energiewoning, BEN-woning of energieneutrale woning.

Droge bouwmethode

Door de droge bouwmethode is er weinig of geen bouwvocht aanwezig in uw woning. Hierdoor is het mogelijk de woning meteen te schilderen en onmiddellijk in gebruik te nemen. Het opbouwen van een 3bouw houtskeletwoning is minder afhankelijk van de weersomstandigheden. De woning kan op een week tijd wind- en waterdicht zijn en is dus gevrijwaard van regen.

Economisch

Niet alleen het energiezuinige aspect maakt bouwen in houtskelet economisch aantrekkelijk, ook de korte bouwtermijn (korte duur van het samenvallen van afbetaling lening en huur) en de eventueel minder zware funderingsvoorzieningen bij weinig draagkrachtige gronden kunnen het algemeen kostenplaatje aanzienlijk verlagen.

Wooncomfort

In een 3bouw houtskeletwoning heerst een behaaglijk woonklimaat. Door de lage thermische inertie warmt de woning snel op en wordt zeer snel de comforttemperatuur bereikt. Men kan in een houtskeletbouw aangenaam wonen bij een temperatuur die lager is dan bij andere soorten constructies. Een 3bouw houtskeletbouw woning biedt dus een zeer hoog thermisch comfort.

Korte bouwtermijn

Een goede voorbereiding en een uitstekende organisatie zorgen ervoor dat de constructie op de bouwwerf sneller verloopt en minder afhankelijk is van de weersomstandigheden. Op uiterlijk 2 weken tijd staat uw woning water- en winddicht en kan er, onafhankelijk van de weersomstandigheden, binnen verder afgewerkt worden.

Milieuvriendelijk en ecologisch

Milieuvriendelijker materiaal dan hout is zelden gezien. Hout is een volledig hernieuwbare grondstof, niet vervuilend tijdens exploitatie en verwerking en op het einde van de cyclus volledig te recycleren. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig van duurzaam beheerde Europese bossen (heraanplanting van alle gekapte bomen). Tevens ligt de CO2-uitstoot bij de productie en bewoning van een houtskeletbouw merkelijk lager dan die bij andere bouwmethodes.

Flexibiliteit in bouwen en afwerking

Van ruwbouw-casco tot totaalconcept is mogelijk. Alle vormen van afwerking kunnen door 3bouw aangeboden worden. Een kwaliteitswoning op maat gebouwd door het 3bouw-team en perfect afgewerkt tot in de kleinste details of… de handige “doe-het-zelver”, die opteert voor ruwbouw of winddicht, geniet op deze manier tevens van de kennis en jarenlange ervaring van het 3bouw-team om zijn droomwoning budgetvriendelijk zelf af te bouwen.                       

3bouw als bouwpartner

 • 3bouw is een compact, familiaal en financiëel gezond bedrijf
 • Bundelt meer dan 40 jaar expertise en bekwaamheid in houtskeletbouw
 • Persoonlijke benadering en opvolging van a tot z in het hele bouwproces
 • Rechtstreeks contact met meewerkende zaakvoerders
 • 1 jaar vaste prijsgarantie zonder onverwachte situaties
 • Totaalprijs is gekend alvorens de bouwwerken van start gaan
 • Korte duurtijd van de bouw (maximum 3 maanden)
 • Accurate en precieze planning van de werken, zodat u steeds weet wanneer u wat kan verwachten
 • Alle vrijheid bij het kiezen van uw eigen architect, waardoor we op maat kunnen werken
 • Een hecht team met eigen vaklui en vaste, betrouwbare onderaannemers
 • Bewezen tevredenheid van al onze klanten (vraag naar onze referenties en ons gratis inspiratieboek)
 • De beste prijs voor de beste kwaliteit (dat is uw garantie!)
 • 3bouw ademt kwaliteit…in materiaal, uitvoering, begeleiding, planning, na-service, afwerking…tot in het kleinste detail!
Inspiratieboek Infoavond