Bij houtbouw zijn alle dragende elementen van een bouwconstructie in hout. Twee technieken hebben daarbij de bovenhand: houtskeletbouw en houtmassiefbouw. Wij bij 3bouw bouwen in houtskeletbouw, Dit biedt tal van voordelen en mogelijkheden.

 

Hieronder de voordelen van een 3bouw-woning:

 

Energiezuinig
Een houtskeletbouwwoning is makkelijk te isoleren.  Een dikke isolatielaag Rockwool van 140 mm  wordt aangebracht tussen de houten steunstijlen. Door deze isolatie beschikt de woning over een zeer lage thermische inertie en warmt ze zeer snel op. Tevens wordt de ganse woning in de spouwruimte nog eens ingepakt met een ademende spouwplaat van 100 mm zodat koudebruggen worden uitgesloten. De doorgedreven isolatie laat u aanzienlijk besparen op uw energiefactuur. Het K-peil van de meeste woningen bevindt zich rond of lager dan het K-peil van een lage energiewoning / BEN-woning.


Korte bouwtermijn
Een goede voorbereiding en een uitstekende organisatie zorgen ervoor dat de constructie op de bouwwerf sneller verloopt en minder afhankelijk is van de weersomstandigheden. Op uiterlijk 2 weken tijd staat uw woning water- en winddicht en kan er, onafhankelijk van de weersomstandigheden, binnen verder afgewerkt worden. 


Droge bouwmethode
Door de droge bouwmethode is er weinig of geen bouwvocht aanwezig in uw woning. Hierdoor is het mogelijk de woning meteen te schilderen en onmiddellijk in gebruik te nemen. Het opbouwen van een 3bouw houtskeletwoning is minder afhankelijk van de weersomstandigheden. De woning kan op een week tijd wind- en waterdicht zijn en is dus gevrijwaard van regen.

 

Milieuvriendelijk en ecologisch
Milieuvriendelijker materiaal dan hout is zelden gezien. Hout is een volledig hernieuwbare grondstof, niet vervuilend tijdens exploitatie en verwerking en op het einde van de cyclus volledig te recycleren. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig van duurzaam beheerde Europese bossen (heraanplant van alle gekapte bomen).  Tevens ligt de CO2-uitstoot bij de productie en bewoning van een houtskeletwoning merkelijk lager dan die bij andere bouwmethodes.

 

Economisch
Niet alleen het energiezuinige aspect maakt bouwen in houtskelet economisch aantrekkelijk, ook de korte bouwtermijn (korte duur van het samenvallen van afbetaling lening en huur) en de eventueel minder zware funderingsvoorzieningen bij weinig draagkrachtige gronden, kunnen het algemeen kostenplaatje aanzienlijk verlagen.

 

Wooncomfort
In een 3bouw houtskeletwoning heerst een behaaglijk woonklimaat. Door de lage thermische inertie warmt de woning snel op en wordt zeer snel de comforttemperatuur bereikt. Men kan in een houtskeletwoning aangenaam wonen bij een temperatuur die lager is dan bij andere soorten constructies.  Een 3bouw houtskeletwoning biedt dus een zeer hoog thermisch comfort. 


Flexibiliteit in bouwen en afwerking
Van ruwbouw-casco tot totaalconcept is mogelijk. Alle vormen van afwerking kunnen door 3bouw aangeboden worden. Een kwaliteitswoning op maat gebouwd door het 3bouw-team en perfect afgewerkt tot in de kleinste details of… de handige “doe-het-zelver”, die opteert voor ruwbouw of winddicht, geniet op deze manier tevens van de kennis en jarenlange ervaring van het 3bouw-team om zijn droomwoning budgetvriendelijk zelf af te bouwen.

 

 

hotskeletbouw
Img 7618
P1100847
Inspiratieboek aanvragen