Wenst u een super-energiezuinige woning met een echt duurzaam, milieuvriendelijk karakter? Een comfortabele woning die zeer snel gebouwd en opgeleverd kan worden? Kies dan voor de houtskeletbouw van 3bouw. Deze manier van bouwen voldoet nu reeds aan alle hedendaagse en toekomstige verwachtingen en normen.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw

De huidige houtskeletbouw is een verder ontwikkelde vorm van de eeuwenoude vakwerkhuizen en de Scandinavische pionierswoningen. De binnenconstructie bestaat uit verticale, droge en gekalibreerde houten steunstijlen die om de 36 cm geplaatst zijn. Het hout is van de allerbeste kwaliteit en wordt aangevoerd vanuit de Scandinavische heraanplantbossen.

Houtskeletbouw combineert aldus de uitstekende draagkrachtige en isolerende eigenschappen van hout en een onnavolgbare doorgedreven isolatie. De ruimte tussen de verticale steunstijlen is dus bruikbaar om een dikke isolatielaag aan te brengen . Bovendien is deze houtskeletconstructie ook perfect koudebrugvrij te houden door het aanbrengen van een spouwisolatie tegen de houtskeletstructuur ( tezamen 140 en 100 mm = 240 mm isolatiedikte ). Dankzij de doorgedreven isolatie bespaart u sowieso permanent op uw energiefactuur.

Download PDF 3bouw-wand

Een kort bouwproces

Houtskeletbouw biedt het voordeel dat het bouwproces veel minder lang duurt dan bij de "traditionele" bouwwijze. Dankzij een goede voorbereiding zorgt 3bouw voor een supersnelle afwerking. We zijn minder afhankelijk van de weersomstandigheden waardoor de bouwtijd uiteraard enorm wordt ingekort. Omwille van de droge bouwmethode is het mogelijk de woning meteen te schilderen. Daarenboven kan de woning onmiddellijk betrokken worden.

Houtskeletbouw kan,buiten het voordeel van extreem lage energieverbruik , perfect op uw woon- en leefbehoeften worden afgestemd, zowel naar ontwerp, uitvoering en afwerking.

Familie